Σερβία: Εκοιμήθη ο Σέρβος Πατριάρχης Irinej

Σερβία: Εκοιμήθη ο Σέρβος Πατριάρχης Irinej

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Irinej σήμερα το πρωί σε ηλικία 90 ετών, μετά από 15μερη μάχη με τον κορωνοϊό στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Karaburma στο Βελιγράδι.

Ο Σέρβος Πατριάρχης νοσηλευόταν από τις 5 Νοεμβρίου καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό την προηγούμενη μέρα. Ο Irinej παρευρέθηκε στην κηδεία του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου του Μαυροβουνίου και του Littoral στην Ποντγκόριτσα την 1η Νοεμβρίου, οι οποίοι επίσης πέθαναν από κορωνοϊό.

Από την Τετάρτη η υγεία του Σέρβου Πατριάρχη είχε επιδεινωθεί ραγδαία, ενώ δεν έλειψαν και ειδήσεις ότι είχε χάσει την μάχη για τη ζωή.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης το Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Karaburma στο Βελιγράδι για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με ανάρτηση του στο Instagram ο Σέρβος Πρόεδρος αποχαιρέτησε τον Σέρβο Πατριάρχη γράφοντας «Ήταν τιμή να σας γνωρίσω. Άτομα όπως εσείς δεν φεύγουν ποτέ»

Ο Irinej γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1930 ως Miroslav Gavrilović και ήταν ο 45ος Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πνευματικός ηγέτης των Ανατολικών Ορθόδοξων Σέρβων, από τις 22 Ιανουαρίου 2010. /ibna