Μαυροβούνιο: Δωρεά εξοπλισμού Η/Υ από την αποστολή του ΟΑΣΕ στη διαδικτυακή πύλη Analitika

Μαυροβούνιο: Δωρεά εξοπλισμού Η/Υ από την αποστολή του ΟΑΣΕ στη διαδικτυακή πύλη Analitika

Η αποστολή του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο παρέδωσε ένα σύνολο επιτραπέζιων υπολογιστών με επιπλέον εξοπλισμό στην δημοσιογραφική ομάδα του Portal Analitika στην Ποντγκόριτσα. Αυτό ήταν μόνο ένα μέρος της προγραμματισμένης δωρεάς, καθώς η δεύτερη δόση θα παραδοθεί όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες στη χώρα το επιτρέψουν, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο σε δελτίο τύπου.

Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών της αποστολής για ενίσχυση των ιδιωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Μαυροβούνιο και συμβολή στην περαιτέρω επαγγελματικοποίησή τους και προσαρμογή στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης.

«Σε έναν ταχύτατα ψηφιοποιημένο κόσμο, είναι υψίστης σημασίας για τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και να βελτιώνουν περαιτέρω το δημοσιογραφικό τους έργο μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, προκειμένου να παρέχουν στο κοινό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας», δήλωσε η Maryse Daviet, Αρχηγός της Αποστολής του ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο.

Τόνισε ότι οι μορφές μέσων είναι αμέτρητες και, για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί εταιρείες ΜΜΕ, χρειάζονται τεχνολογικά εργαλεία για την παραγωγή σχετικών και αξιόπιστων πληροφοριών. «Η αποστολή υποστηρίζει ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης στο Μαυροβούνιο στις προσπάθειές τους να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι», δήλωσε η Daviet.

Η Tinka Đuranović, Εκτελεστική Διευθύντρια της Portal Analitika, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη δωρεά και την χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη για το συντακτικό γραφείο. «Οι ποιοτικών προδιαγραφών υπολογιστές θα επιτρέψουν στους δημοσιογράφους και τους συντάκτες να χρησιμοποιούν πιο προηγμένες πλατφόρμες και υπηρεσίες για τη δημιουργία και τοποθέτηση οπτικού περιεχομένου», δήλωσε η Đuranović.

Οι προκλήσεις που εμποτίζουν τις συνθήκες εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία της χρήσης νέων πλατφορμών και της αναβάθμισης του τεχνικού εξοπλισμού. Η αποστολή παραμένει προσηλωμένη στην υποστήριξη της επαγγελματικοποίησης των μέσων ενημέρωσης στο Μαυροβούνιο. /ibna