Ελλάδα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα: Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα.

Ο 82χρονος προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνας Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Στις 11 Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός ιερέας στο Συνοδικό Μέγαρο, ενώ 4-5 Μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Στις 15 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης έχασε τη μάχη από τον κορωνοϊό αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών.

Στο ίδιο Νοσοκομείο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και ο 91χρονος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε από τα Τίρανα με ειδική πτήση στην Αθήνα για νοσηλεία./ibna