Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες το βράδι συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο,  με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην παρουσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την εκλογή Tatar στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, αλλά και για τη συνάντηση που είχε μαζί του, καθώς και για τις έκνομες και πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενημέρωσε, επίσης, για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυπριακή Κυβέρνηση για αναχαίτιση των προκλήσεων της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνει με όλα τα διαθέσιμα μέσα, τον ΓΓ των ΗΕ για να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, ενόψει μάλιστα και της καθόδου της Lute περί τα τέλη του μήνα.

Στην χτεσινή συνάντηση έγινε, επίσης, ενημέρωση για τη μάχη που δίνει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη συνάντηση απασχόλησε ακόμα το θέμα των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, της στήριξης που παρέχει το κράτος σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, καθώς και του προγραμματισμού για επιστροφή στην ανάπτυξη το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, μεγάλο μέρος της μακράς συνάντησης απασχόλησε ο συντονισμός Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής, να ψηφιστεί σειρά νομοσχεδίων που βρίσκονται ενώπιόν της και αφορούν σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ωφελήσουν την κοινωνία και το κράτος./ibna