Σερβία: Το επόμενο έτος ο διακομματικός διάλογος, δήλωσε ο Dacic

Σερβία: Το επόμενο έτος ο διακομματικός διάλογος, δήλωσε ο Dacic

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, Ivica Dacic, δήλωσε χτες ότι η τρέχουσα προτεραιότητα του Κοινοβουλίου είναι ο προϋπολογισμός της Σερβίας και ότι το υψηλότερο νομοθετικό σώμα θα ασχοληθεί με τον διάλογο μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης το επόμενο έτος.

Στην εκπομπή «Ερωτηματολόγιο» για το RTS, ο Dacic είπε ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι το κοινοβούλιο πρέπει να αφιερωθεί στον διάλογο των κομμάτων τον επόμενο χρόνο.

«Το κύριο πράγμα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι το κοινοβούλιο καλλιεργεί τον ρόλο του με τον καλύτερο τρόπο ως το υψηλότερο νομοθετικό σώμα και επομένως έχει μεγαλύτερη επιρροή στο κοινό» είπε ο Dacic.

Μιλώντας για τη σχέση μεταξύ του κόμματος του και του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), ο Dacic, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας (SPS), δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να εργαστούμε για περαιτέρω εναρμόνιση της κοινής στρατηγικής των δύο κομμάτων στο μέλλον, τα επόμενα χρόνια».

Όταν ρωτήθηκε αν οι σχέσεις μεταξύ του και του Προέδρου της Σερβίας και του SNS, Aleksandar Vučić, είναι καλύτερες από τις σχέσεις μεταξύ των ίδιων των κομμάτων, ο Dačić απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί τις διαφωνίες των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις διαφωνίες μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας και του μέλους της Προεδρίας του SNS, Zorana Mihajlovic και του διευθυντή του “Srbijagas” και του λειτουργού του SPS Dusan Bajatovic, ο Dacic επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί αυτή η σύγκρουση.

«Ο καθένας πρέπει να ξεπεράσει τις απόψεις του άλλου. Ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να συνεργαστούν … Κανείς δεν μου μίλησε, ούτε ο Bajatović, ούτε η Mihajlovic. Αυτό πρέπει να ξεπεραστεί» είπε ο Dacic.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να μιλάμε για τον Bajatovic, αλλά ότι δεν είχε ακούσει από την κρατική ηγεσία για οποιαδήποτε άλλη κριτική για τον διευθυντή του “Srbijagas”./ibna