Τουρκία: Αποφασίστηκε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Τουρκία: Αποφασίστηκε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Η Τουρκία θα επιβάλει μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα ισχύουν τα σαββατοκύριακα, αλλά η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μεταξύ 10 π.μ. έως 8 μ.μ. για να μην διαταραχθούν οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό συγκρότημα.

Η μερική απαγόρευση που είχε ήδη τεθεί σε ισχύ για άτομα άνω των 65 ετών έχει επίσης επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει και άτομα κάτω των 20 ετών, με εξαίρεση εκείνους που πρέπει να βγουν για δουλειά. Μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. όλη την εβδομάδα.

Οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί έως το τέλος του έτους.

Εμπορικά κέντρα, αγορές, εστιατόρια και κομμωτήρια θα είναι ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. όλη την εβδομάδα, με τα εστιατόρια να παρέχουν μόνο υπηρεσία παράδοσης.

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Erdogan, προσθέτοντας ότι όλοι οι αθλητικοί αγώνες θα συνεχίσουν να διεξάγονται χωρίς θεατές.

Εάν συνεχιστεί η ανοδική τάση των μολύνσεων της πανδημίας, τα μέτρα θα επιστρέψουν αναπόφευκτα στην ημερήσια διάταξη «που είχαν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας», τόνισε.

Μιλώντας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε πολυσύχναστους δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους στην Τουρκία, είπε ότι θα συνεχιστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία επέκτεινε τους περιορισμούς του καπνίσματος σε ολόκληρη τη χώρα, συγκεκριμένα σε πολυσύχναστους δρόμους και σε άλλους δημόσιους χώρους λόγω του κορωνοϊού.

Στους χώρους εργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, θα υπάρχει ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Αναφερόμενος στη σημασία των νέων αναθέσεων που έχουν ανατεθεί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Προεδρία Στρατηγικής και Προϋπολογισμού, ο Erdogan δήλωσε ότι αυτές οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που η Τουρκία ετοιμάζεται για θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και την οικονομία σύμφωνα με τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές.

Συνέχισε λέγοντας ότι το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια από τις πιο σημαντικές από αυτές τις προετοιμασίες.

Τις επόμενες μέρες, το σχέδιο του Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους οικονομικούς φορείς της χώρας./ibna