Ελλάδα: Στα ΗΑΕ ο Μητσοτάκης για επενδύσεις και συνεργασία σε Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Ελλάδα: Στα ΗΑΕ ο Μητσοτάκης για επενδύσεις και συνεργασία σε Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abu Dhabi, όπου σήμερα Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2020 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου, τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού φορέα Mubadala, Homaid Al Shimmari και με τον Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κέντρου Hedaya, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi, διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και θα επισκεφτεί το Sheikh Zayed Grand Mosque Center.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.

Εκτός από τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τα δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά funds των Εμιράτων, το Mubadala Investment Co και το Abu Dhabi Investment Authority ADIA

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Abu Dhabi θα υπογραφούν η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης των δυο χωρών καθώς και η συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας./ibna