Μαυροβούνιο: Καταργείται η υποχρεωτική ιδιότητα μέλους στο DPS από τη διαδικασία πρόσληψης

Μαυροβούνιο: Καταργείται η υποχρεωτική ιδιότητα μέλους στο DPS από τη διαδικασία πρόσληψης

Τα κόμματα που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα επιλέξουν τους καλύτερους εμπειρογνώμονες τους και θα τους ζητήσουν να διαγωνιστούν απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους, δήλωσε ο αξιωματούχος του Δημοκρατικού Μετώπου Slaven Radunović.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Zdravko Krivokapić, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι μόλις είχε τελειώσει μια πολύ σημαντική συνάντηση.

«Εξ ονόματος των αρχηγών των κοινοβουλευτικών συλλόγων και του πρωθυπουργού, είμαι σε θέση να μεταφέρω κάποια καλά νέα. Καταλήξαμε σε μια σημαντική συμφωνία: να ξεκινήσουμε την πλήρη αποδόμηση του του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS) και του συστήματος πρόσληψης που βασίζεται στο νεποτισμό και τη διαφθορά, και να γυρίσουμε σελίδα στο Μαυροβούνιο», δήλωσε ο Radunović.

Προσέθεσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ξεκινήσει από τις τροποποιήσεις του νόμου για τους δημόσιους και τους κρατικούς υπαλλήλους.

«Αυτό θα επιτρέψει σε όλα τα στελέχη των διοικήσεων, των διάφορων θεσμών, των εταιρειών και του ίδιου του υπουργείου, κάτω από το επίπεδο του υπουργού, να περάσουν από ένα είδος επανεκλογής, να ελέγξουν τα προσόντα τους και να ανταγωνιστούν με ταλαντούχους και καταρτισμένους πολίτες, αυτή τη φορά χωρίς το «φίλτρο» και την υποχρεωτική κάρτα μέλους του DPS», εξήγησε ο Radunović.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν άνθρωποι στα διευθυντικά πόστα που κάνουν τη δουλειά τους αρκετά καλά.

«Και, αν οι βαθμολογίες τους είναι οι επιθυμητές, θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα μέλη του DPS, αρκεί να δουλεύουν με ειλικρίνεια και τιμιότητα», εξήγησε ο Radunović.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία τροποποίησης του νόμου και ποια βήματα θα ακολουθούνταν, απάντησε ότι σήμερα προσπάθησαν να καταλήξουν σε συναίνεση σε ορισμένες ημερομηνίες μέχρι τις οποίες θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν αυτήν την εργασία.

«Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε ότι αυτός ο νόμος θα είναι στο πρώτο σύνολο αυτών που θα εγκριθούν από τη Συνέλευση μετά την εκλογή της κυβέρνησης», κατέληξε ο Radunović. /ibna