Τουρκία: Τον Pompeo υποδέχτηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Βαρθολομαίος

Τουρκία: Τον Pompeo υποδέχτηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Βαρθολομαίος

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Mike Pompeo κράτησε περίπου μια ώρα, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας ξεναγήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Παρότι δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από το τι διαμειφθεί μεταξύ των δυο ανδρών, το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών καθώς και ζητήματα που άπτονται του Πατριαρχείου θεωρείται ότι συζητήθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι ήταν τιμή του να συναντηθεί με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Α’ και να επισκεφθεί την Πατριαρχική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζοντας ο Mike Pompeo τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, είναι βασικός εταίρος στην προσπάθεια της υποστήριξης της θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο.

Νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο./ibna