Μαυροβούνιο: Eκπροσώπηση σε ανώτατες θέσεις πολιτικής διοίκησης ζητά το SNP

Μαυροβούνιο: Eκπροσώπηση σε ανώτατες θέσεις πολιτικής διοίκησης ζητά το SNP

Σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα πρέπει ευρέως να ανατεθούν πόστα, δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος του Μαυροβουνίου (SNP) Vasilije Lalošević.

Μετά από συνάντηση με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Zdravko Krivokapić, ο Lalošević χαρακτήρισε τη συνάντηση ως επικοινωνιακή και συνεργατική, προσθέτοντας ότι βρίσκονταν στο σωστό δρόμο, δηλαδή στον δρόμο προς την Ευρώπη.

«Νομίζω ότι, μετά την αυριανή συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, θα πρέπει να λάβουν ένα εύρος εδρών», δήλωσε ο Lalošević.

Ο Lalošević δήλωσε στο πρακτορείο MINA ότι το SNP επέμεινε οι τροποποιήσεις του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία να εγκριθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, να προταθεί ο νόμος για την εξέταση της προέλευσης της ιδιοκτησίας και να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νόμο «περί ελέγχου του πολιτικού παρελθόντος».

Τόνισε ότι τα συμπεράσματα της συνάντησης υπαγόρευαν ότι η κυβέρνηση πρέπει σίγουρα να σχηματιστεί στις 2 Δεκεμβρίου και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κατάργηση του «καθεστώτος που έφερε το Μαυροβούνιο εδώ που είναι σήμερα».

«Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους στο Μαυροβούνιο, κάτι που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση», εξήγησε ο Lalošević.

Σημείωσε ότι το SNP θα διορίσει τους καλύτερους και θα κάνει αυτό για το οποίο αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε για τα πόστα που ενδιαφέρουν το SNP, ο Lalošević απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί κάτι τέτοιο.

«Μετά την αυριανή συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, θα καταρτίσουμε έναν κατάλογο και θα ακολουθήσουμε τους νομικούς κανονισμούς. Ο κατάλογος είναι τεράστιος, υπάρχουν περίπου 300-400 θέσεις», δήλωσε ο Lalošević.

Προσέθεσε ότι το κόμμα έχει άτομα που θα μπορούσαν να καλύψουν θέσεις που απαιτούν υπευθυνότητα, αλλά αυτή τη στιγμή θα ήταν ανεύθυνο να απαιτούν συγκεκριμένα ονόματα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το κόμμα ζητά 12 διευθυντές σε διοικήσεις (υπηρεσίες), 4-5 πρεσβευτικές λειτουργίες, 30 διευθυντές σχολείων, πέντε διευθυντές νοσοκομείων ή κέντρων υγείας, καθώς και πέντε διευθυντές σε δημόσια ιδρύματα. /ibna