Κροατία: Νέα διαδρομή Κοπεγχάγη – Ζαντάρ από την αεροπορική εταιρεία SAS

Κροατία: Νέα διαδρομή Κοπεγχάγη – Ζαντάρ από την αεροπορική εταιρεία SAS

Η Αεροπορική Εταιρεία Scandinavian Airlines (SAS) σχεδιάζει να εγκαινιάσει τη διαδρομή Κοπεγχάγη- Ζαντάρ την ερχόμενη θερινή περίοδο, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε και επαναπρογραμματίστηκε.

Όπως ανακοίνωσε η SAS, οι πτήσεις στο δρομολόγιο αναμένεται να λειτουργήσουν από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου, περίοδος σχετικά σύντομη σε σύγκριση με άλλα δρομολόγια αυτής της αεροπορικής εταιρείας, που πραγματοποιούν πτήσεις προς την Κροατία κυρίως από τον Απρίλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η διαδρομή Κοπεγχάγη – Ζαντάρ θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, με το αεροσκάφος CRJ900 χωρητικότητας 90 θέσεων στον αερομεταφορέα.

Το επόμενο καλοκαίρι, η SAS σκοπεύει να εκτελέσει δρομολόγια προς τα Αεροδρόμια Pula, Split και Dubrovnik από πολλές σκανδιναβικές πόλεις (Κοπεγχάγη, Όσλο, Stavanger, Γκέτενμποργκ, Στοκχόλμη, Aarhus, Bergen και Kristiansand), ωστόσο η πραγματοποίηση αυτών των πτήσεων θα εξαρτηθεί κυρίως από την επιδημιολογική κατάσταση και τη ζήτηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του επόμενου έτους, η SAS διατήρησε τις εκπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια προς την Κροατία από την καλοκαιρινή σεζόν του 2019, εκτιμώντας ότι η ζήτηση για την Κροατία το επόμενο έτος θα είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Όπως συνέβη με άλλες αεροπορικές εταιρείες, η SAS σημείωσε επίσης σημαντική απώλεια επιβατών και εσόδων. Η πληρότητα (Cabin Load Factor) των αεροσκαφών της Scandinavian Airlines ήταν 50,6% τον Ιούλιο, 46,7% τον Αύγουστο, μόνο 35,8% το Σεπτέμβριο και 37,3% τον Οκτώβριο.

Αυτό το καλοκαίρι, η SAS αναγκάστηκε να μειώσει το πρόγραμμα πτήσεων προς την Pula και το Split, ενώ δεν υπήρχαν τακτικές πτήσεις προς το Dubrovnik. Η Pula έχει άμεση σύνδεση με την Κοπεγχάγη, ενώ το Split έχει τέσσερις διαδρομές προς/από Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Όσλο και Γκέτεμποργκ.

Επιπλέον, η Κροατία έλαβε καλά νέα από την κορεατική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους T’Way Air, η οποία σκοπέυει να ξεκινήσει σύντομα μια υπηρεσία από τη Σεούλ προς την Κροατία. Ο κύριος λόγος έγκειται στο γεγονός ότι περίπου μισό εκατομμύριο Κορεάτες τουρίστες επισκέπτονται την Κροατία ετησίως.

Σύμφωνα με αναφορές από μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στα αεροπορικά ταξίδια, σηματοδοτώντας τη δέκατη επέτειο ίδρυσης της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Hong-Geun Jung ανακοίνωσε την πρόθεσή του η αεροπορική εταιρεία να ανακάμψει ταχύτατα στη μετά-κορωνοϊού εποχή, όταν ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, και να αποκτήσει αεροσκάφη ευρείας ατράκτου για να ξεκινήσουν μέσες και μεγάλες διαδρομές προς Κροατία, Αυστραλία και Κιργιστάν.

«Η T’Way έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από το Υπουργείο της Κορέας για να ξεκινήσει έως και τέσσερις εβδομαδιαίες εμπορικές πτήσεις μεταξύ Σεούλ και Κροατίας», δήλωσε ο Hong-Geun Jung.

Η T’Way Air διαθέτει σήμερα τριάντα αεροσκάφη Boeing με στενό σώμα, που πραγματοποιούσαν πτήσεις προς την Ασία και τη Ρωσία πριν από την πανδημία. /ibna