ΝΑΤΟ: Υποστηρίζουμε τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα

ΝΑΤΟ: Υποστηρίζουμε τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα

Το ΝΑΤΟ και η KFOR επικεντρώνονται πλήρως στην εφαρμογή της εντολής του ΟΗΕ για την εφαρμογή της ασφάλειας και την ενεργοποίηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και ελεύθερης κυκλοφορίας για όλες τις κοινότητες στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 1999.

Αυτό ειπώθηκε για το Κοσσυφοπέδιο διαδικτυακά από έναν ανώνυμο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το tweet του Προεδρεύοντος Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου και Προεδρεύων Πρόεδρος Vjosa Osmani απαίτησε την αντίδραση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τη σύγκριση τον Σέρβου Προέδρου Aleksandar Vučić του Κοσσυφοπεδίου με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο αξιολόγησε ως απειλή πολέμου

«Περιμένω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα ανταποκριθούν σε αυτήν την απειλή πολέμου, η οποία έγινε από τον Vučić», έγραψε ο Osmani στο Twitter.

Το ΝΑΤΟ τονίζει ότι υποστηρίζουν τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Συνεχίζουμε επίσης να υποστηρίζουμε τον διάλογο της ΕΕ μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα ως τη μόνη πιθανή πολιτική λύση για σταθερότητα στο Κοσσυφοπέδιο, τα Δυτικά Βαλκάνια και πέραν αυτού», δήλωσε το ΝΑΤΟ σε απάντηση στο Κοσσυφοπέδιο στο Διαδίκτυο./ibna