Τουρκία: Μετά από 9 χρόνια επέστρεψε η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη (video)

Τουρκία: Μετά από 9 χρόνια επέστρεψε η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη (video)

Επέστρεψε μετά από 9 χρόνια η Formula 1, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη για τον 14ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2020 και η Red Bull ετοίμασε ένα εντυπωσιακό road show με τα αυτοκίνητα της.

Οι οδηγοί της F1 Pierre Gasly της Scuderia AlphaTauri και ο Alex Albon της Aston Martin Red Bull Racing βγήκαν στους δρόμους της διηπειρωτικής πόλης της Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία οδηγώντας μέσα στην πόλη και στη Γέφυρα των Μαρτύρων στις 15 Ιουλίου.

Η επιστροφή της Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη και το ντεμπούτο της Alpha Tauri στις πίστες, γιορτάστηκε με το εντυπωσιακό βίντεο που είδε το φως το δημοσιότητας,

Οδηγώντας στο στενό του Βοσπόρου που χωρίζει την Ευρώπη και την Ασία, η Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις λίγες πόλεις που βρίσκονται σε δύο ηπείρους και έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στη διαδρομή μεταξύ ανατολής και δύσης για αιώνες. Οι Albon και Gasly οδήγησαν δύο αυτοκίνητα F1 στην κρεμαστή γέφυρα μήκους 1.560 μέτρων που διασχίζει το στενό, και έγιναν οι πρώτοι οδηγοί στην ιστορία που πραγματοποίησαν pit stop και επιτόπιες περιστροφές των αυτοκινήτων (doughnuts) σε μια πόλη και σε δύο ηπείρους την ίδια στιγμή.

Το σιρκουί της Κωνσταντινούπολης που εγκαινιάσθηκε το 2005, έχει δημιουργήσει ένα μικρό «θρύλο» στη σύντομη ιστορία ύπαρξής του, θεωρούμενο πλέον ένα από τα πιο απαιτητικά στον ευρύτερο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η πίστα είναι γνωστή κυρίως για τη στροφή 8, μια αριστερή καμπή μήκους 640 μέτρων με 4 συνεχόμενες κορυφές όπου τα φετινά μονοθέσια θα περνούν με τέρμα γκάζι και μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 270 χλμ./ώρα./ibna