Βόρεια Μακεδονία: Ιστορική πρόκριση στο EURO, υποδοχή των παικτών από τον Zaev (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Ιστορική πρόκριση στο EURO, υποδοχή των παικτών από τον Zaev (Video)

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στο δρόμο το βράδυ της Πέμπτης για να πανηγυρίσουν την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς χθες το βράδυ σε μπαράζ στην Τιφλίδα, νίκησε τη Γεωργία 1-0 με γκολ του Goran Pandev.

Την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας που προσγειώθηκε στην Πρίστινα από την Τιφλίδα χθες το βράδυ, έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev στη συνοριακή διάβαση Blace τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Zaev συνοδευόταν στο Blace από τον πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό Artan Grubi και τον διευθυντή του οργανισμού για τη νεολαία και τον αθλητισμό Naumce Mojsovski.

«Είναι μεγάλη η χαρά που πλημμύρισε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η χαρά προήλθε από τους ήρωες του μακεδονικού ποδοσφαίρου που άφησαν τις καρδιές τους στο γήπεδο στην Τιφλίδα και έφεραν μια νίκη που η ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας δεν θυμάται μέχρι τώρα, με την οποία η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Σε όλη τη χώρα, όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας μοιράζονται τη χαρά της επιτυχίας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ένας στόχος για όλους, μία νίκη για όλους. Έτσι συμβαίνει όταν οι Μακεδόνες, οι Αλβανοί, οι Τούρκοι παίζουν μαζί με τις ίδιες φανέλες, με την ίδια σημαία για την κοινή πατρίδα. Αυτό δείχνει ότι μόνο μαζί μπορούμε να είμαστε ένας για όλους, και όλοι για έναν, είπε ο Zaev στη συνάντηση του με τους παίκτες.

Συνεχίζοντας είπε ότι ήρθαν με τον Grubi για να τους καλωσορίσουν και να μοιραστούν τη χαρά και την τιμή, αλλά και να τους πει ότι, εκ μέρους της κυβέρνησης και των πολιτών, όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου θα λάβουν 10.000 ευρώ το καθένα ως πριμ.

«Πρόκειται για μια επιτυχία που αξίζει μεγάλη γιορτή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να κάνω έκκληση και να σας ζητήσω να κάνετε το ίδιο και να κάνουμε έκκληση αυτή τη στιγμή να σεβαστούμε τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19 που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Τους ευχόμαστε επιτυχία και υγεία! Ζήτω το ποδόσφαιρο της Βόρειας Μακεδονίας!» είπε ο πρωθυπουργός Zoran Zaev.

Ευχαριστώντας για την υποδοχή τις πρώτες πρωινές ώρες, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Goran Pandev τόνισε ότι πίστευε στην ομάδα του από την αρχή και ότι αυτή είναι μια μεγάλη χαρά.

«Βιώνω το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ηλικία 38 ετών και αυτή είναι η μεγαλύτερη μου χαρά. Ξέρω ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά πίστευα σε αυτά τα παιδιά από την αρχή, τα παιδιά πραγματικά το άξιζαν αυτό και στο τέλος εμείς οι παίκτες χαιρόμαστε επιτέλους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα και ακόμα δεν γνωρίζουμε τι κάναμε και τι πραγματικά μεγάλη επιτυχία είναι αυτό», είπε ο Pandev./ibna