Σερβία: Τις διμερείς σχέσεις συζητήσαν Brnabic και Ρώσος Πρέσβης

Σερβία: Τις διμερείς σχέσεις συζητήσαν Brnabic και Ρώσος Πρέσβης

Σήμερα, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic, μίλησε με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία, Alexander Botsan-Kharchenko, για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τη συνεργασία σε κοινά έργα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Επίσης, έγινε λόγος για την επιδημιολογική κατάσταση και τη λήψη μέτρων για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Η Πρωθυπουργός τόνισε ότι αναμένει συνέχιση της συνεργασίας στην υλοποίηση των σχεδίων και έργων παρά την επιδημιολογική κατάσταση, τονίζοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένη με την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής των ρωσικών σιδηροδρόμων, ανακατασκευή σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας από το Βελιγράδι προς τη Βουδαπέστη (ενότητα Stara Pazova – Novi Sad). του οποίου η ολοκλήρωση αναμένεται το επόμενο έτος.

Η Πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα έργα στον τομέα της ενέργειας αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό τμήμα του επενδυτικού σχεδίου της Σερβίας και ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Τόνισε ότι η αύξηση της χωρητικότητας για αποθήκευση φυσικού αερίου σε ολόκληρη τη χώρα είναι μία από τις προτεραιότητες την προσεχή περίοδο και ότι η εντατική συνεργασία με τη Ρωσία θα συνεχιστεί σε αυτό το θέμα.

Όσον αφορά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε την Πρωθυπουργό για την πρόοδο που σημειώνουν οι ειδικοί στη Ρωσία στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα είναι επίσης διαθέσιμο στους πολίτες της Σερβίας.

Τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά αναμένει ότι το εμβόλιο θα δώσει καλά αποτελέσματα και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη μεγάλη κρίση.

Ο Alexander Botsan-Kharchenko μεταβίβασε στην Πρωθυπουργό Brnabic το συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Mikhail Mishustin, όπου της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης./ibna