Τουρκία: Νέα οικονομική πολιτική και πρόσκληση για συνεργασία στις χώρες της περιοχής, ανακοίνωσε ο Erdogan

Τουρκία: Νέα οικονομική πολιτική και πρόσκληση για συνεργασία στις χώρες της περιοχής, ανακοίνωσε ο Erdogan

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δεσμεύθηκε την Τετάρτη να λάβει μέτρα που θα σταθεροποιήσουν τις αγορές και θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες σε ξένους επενδυτές.

Απευθυνόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Erdogan δήλωσε ότι θα ληφθούν σύντομα νέα μέτρα για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα και για την αποτελεσματικότερη οικονομική ανάπτυξη των οικονομικών πολιτικών.

Είπε ότι οι νέες οικονομικές πολιτικές θα στοχεύουν στην απόκτηση εμπιστοσύνης στις οικονομικές πολιτικές, προσθέτοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, το ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας θα μειωθεί.

Με την εξασφάλιση υγιούς, βιώσιμης και ισχυρής ανάπτυξης, η κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τους εγχώριους όσο και τους διεθνείς επενδυτές, που εμπιστεύονται την τουρκική λίρα, με όλες τις διευκολύνσεις.

Χάρη στους αποτελεσματικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, η μακροοικονομική σταθερότητα θα ενισχυθεί αυξάνοντας την αρμονία μεταξύ νομισματικών, δημοσιονομικών και χρηματοοικονομικών πολιτικών.

Η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει το ασφάλιστρο κινδύνου της Τουρκίας την προσεχή περίοδο, εστιάζοντας περισσότερο στην απόκτηση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στις αγορές.

Θα αναπτυχθεί μια δομή ανάπτυξης που δημιουργεί ειδική απασχόληση που δεν προκαλεί πληθωρισμό και έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Σε αυτήν τη διαδικασία, θα δημιουργηθεί στενή συνεργασία με όλα τα μέρη της οικονομίας – συμπεριλαμβανομένων των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Επίσης, θα ενισχυθεί ο συντονισμός και η αρμονία της οικονομικής διαχείρισης.

Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με ξένους επενδυτές για να μιλήσει για ευκαιρίες, δυνατότητες και υποστήριξη που θα προσφέρει η χώρα σε αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της χώρας να κάνει ότι της αναλογεί για να εδραιωθεί η ειρήνη, η γαλήνη, η ασφάλεια και η ευημερία στην περιοχή.

«Δεν έχουμε μυστική ή ανοιχτή προκατάληψη, έχθρα, σκοτεινό λογαριασμό εναντίον κανενός. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τις αποτελεσματικές δυνάμεις στην περιοχή με πρώτα η Ρωσία για την οικοδόμηση μιας νέας Συρίας που θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τη βούληση του λαού της χώρας»

Αφού υπογράμμισε πως σε περίπτωση που σταματήσουν να κακομαθαίνουν την Ελλάδα και την Ρωμαίικη πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο, σύντομα θα είναι δυνατή μια συμφωνία που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, σημείωσε ο Erdogan.

«Σαν Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να εδραιωθεί η ειρήνη, η γαλήνη, η ασφάλεια, η ευημερία στην περιοχή μας. Θέλουμε να κινηθούμε μαζί στη νέα περίοδο με όλα τα κράτη της περιοχής, τους λαούς των οποίων βλέπουμε σαν αδερφούς μας και τα ίδια σαν φίλους»./ibna