Αλβανία: Η ηγέτης του «Κινήματος για αλλαγή» δεσμεύθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές για να αποτρέψει μια τρίτη θητεία του Rama

Αλβανία: Η ηγέτης του «Κινήματος για αλλαγή» δεσμεύθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές για να αποτρέψει μια τρίτη θητεία του Rama

Η πρώην Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Jozefina Topalli και ηγέτης του «Κινήματος για αλλαγή» σε δηλώσεις της είπε ότι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha έφυγε από το πεδίο της μάχης και όταν κάποιος το κάνει αυτό ονομάζεται απελπισμένος.

Προσκεκλημένη σε τηλεοπτική εκπομπή, η Topalli είπε ότι «δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική κουλτούρα ανοιχτόμυαλη και να δώσουμε τα μηνύματα που χρειάζεται η χώρα».

«Ποιος επωφελήθηκε από τo σκηνικό; Ποιος επωφελήθηκε από την παράδοση των εδρών; Εάν φύγετε από το πεδίο της μάχης, είστε απελπισμένοι. Ποιος επωφελήθηκε από το χάρισμα των δήμων; Η αντιπολίτευση ή ο Rama;» είπε η Topalli.

Η πρώην Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Jozefina Topalli δημιούργησε το νέο πολιτικό κίνημα “Κίνημα για αλλαγή” που θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

«Σίγουρα είμαι εναντίον μιας πολιτικής συμπεριφοράς όπου μέσα στις πολιτικές δυνάμεις, η πολιτική ζωή έχει ελαχιστοποιηθεί, η ψηφοφορία μετά από συζήτηση σκοτώθηκε και να ζεις τη ζωή μέσα στις πολιτικές δομές. Να συρρικνώνονται και να γίνονται το μονοπώλιο των ηγετών τους, διατηρώ τη συνοχή μου, με τις πεποιθήσεις μου, σε αυτό που πίστευα σε αυτό που σημαίνει ένα πολιτικό κόμμα. Σήμερα, η πολιτική σκηνή της Αλβανίας δημιούργησε μια κατάσταση στην οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φτάνουν το 40% αυτοί που αν τους ρωτήσετε ποιον ψηφίζετε, δεν ψηφίζουν τον Edi Rama, δεν δέχονται τον Ilir Meta και δεν υπολογίζουν τον Lulzim Basha. Δεν ξέρουν ποιόν να ψηφίσουν. Επομένως, χρειαζόμαστε μια εναλλακτική λύση όπου θα μπορούν να δώσουν την ψήφο τους και να αισθανθούν εκπροσωπούμενοι», δήλωσε η Topalli.

Η Topalli είπε ότι δεσμεύθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές για να αποτρέψει τον πρωθυπουργό Rama να εξασφαλίσει τρίτη θητεία.

«Αυτή είναι μια μάχη εναντίον του πρωθυπουργού που έχει μεγαλύτερη άνεση αυτή την περίοδο με μια αντιπολίτευση που έχει διαπραγματευτεί με τον πρωθυπουργό, υπονομεύοντας την αποστολή της αντιπολίτευσης» σημείωσε η Topalli./ibna