Κοσσυφοπέδιο: Την Τετάρτη η πρώτη δημόσια ακρόαση του Selimi στη Χάγη

Κοσσυφοπέδιο: Την Τετάρτη η πρώτη δημόσια ακρόαση του Selimi στη Χάγη

Ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας VV, Rexhep Selimi, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου την Τετάρτη στις 11:00 (τοπική ώρα)

Το κατηγορητήριο εναντίον του Rexhep Selimi επιβεβαιώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020. Συνελήφθη από την Ειδική Εισαγγελία στις 5 Νοεμβρίου 2020 και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης του Ειδικού Επιμελητηρίου του Κοσσυφοπεδίου (DHSK) στη Χάγη την ίδια ημέρα.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για διάφορες μορφές ποινικής ευθύνης.

Η πρώτη εμφάνιση του Rexhep Selimi θα γίνει δημόσια. Κατά την πρώτη εμφάνιση, ο προδικαστικός δικαστής διασφαλίζει ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος νομικής εκπροσώπησης, και ότι ο κατηγορούμενος κατανοεί τις κατηγορίες εναντίον του.

Η ακρόαση μπορεί επίσης να παρακολουθηθεί από τα θεωρία της αίθουσας του δικαστηρίου στο κτήριο των Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου στη Χάγη. Το DHSK διαθέτει επίσης ένα ειδικό κέντρο πολυμέσων στο κτήριο του, όπου οι δημοσιογράφοι μπορούν να εργάζονται και να καλύπτουν συνεδρίες με σύντομη καθυστέρηση./ibna