Κοσσυφοπέδιο: Άμεση παύση του διαλόγου με το Βελιγράδι ζήτησε ο Selimi

Κοσσυφοπέδιο: Άμεση παύση του διαλόγου με το Βελιγράδι ζήτησε ο Selimi

Στη σημερινή κυβερνητική συνάντηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Selim Selimi, ζήτησε να σταματήσει αμέσως ο διάλογος με το Βελιγράδι, αφού αποδόθηκαν κατηγορίες και έγιναν συλλήψεις από τους εκπροσώπους των Ειδικών Επιμελητηρίων.

«Η κυβέρνηση είναι υπέρ της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά πρέπει να διευκρινιστεί ποιο δικαστήριο πρέπει να κρίνει. Αυτό θα έπρεπε να είναι το δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου, είπε ο Selimi στη σύνοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διάλογος πρέπει να σταματήσει επειδή οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική για το Κοσσυφοπέδιο.

«Αυτή η νέα κατάσταση δεν μας φέρνει στο ισχυρότερο σημείο μας, παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και όχι για να επιστρέψουμε πίσω. Αυτά τα κατηγορητήρια παράγουν κάτι παραπάνω από νομικό αποτέλεσμα, παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα για το οποίο δεν πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς. Το ειδικό συμβούλιο λαμβάνει αρχεία που δημιουργήθηκαν από τη μυστική υπηρεσία του Milosevic, αξιολόγησε ο Selimi.

Το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε ως έκτακτο, μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου εναντίον των Hashim Thaci και Kadri Veseli, οι οποίοι, όπως ο Rexhep Selimi και ο Jakup Krasniqi, βρίσκονται ήδη σε μονάδες κράτησης στη Χάγη./ibna