Τουρκία: Συναντήσεις Cavusoglu με Selaković και Tahiri

Τουρκία: Συναντήσεις Cavusoglu με Selaković και Tahiri

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu συναντήθηκε την Πέμπτη σε χωριστές συναντήσεις με τον Σέρβο ομόλογό του Nikola Selaković και τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Besnik Tahiri.

«[Συζητήσαμε] διμερή και περιφερειακά ζητήματα», έγραψε ο Cavusoglu στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον Tahiri, προσθέτοντας ότι μοιράστηκε αδελφικά συναισθήματα με τους ανθρώπους του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί δικαιοσύνη και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την απόδοση κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου από τον Ειδικό Εισαγγελέα του Κοσσυφοπεδίου στη Χάγη.

Σε ανάρτηση του στο Twitter για τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Σερβικής Διπλωματίας, ο Cavusoglu είπε ότι συγχαίρει για άλλη μια φορά τον Selaković για τον διορισμό του ως υπουργού Εξωτερικών.

«[Συζητήσαμε] για τις προετοιμασίες του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. [Θα] προωθήσουμε τη συνεργασία μας στην οικονομία, τις μεταφορές και την εκπαίδευση», έγραψε ο Τούρκος Υπουργός.

Οι τρεις αξιωματούχοι θα παραστούν στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην μεσογειακή επαρχία Αττάλειας της Τουρκίας./ibna