Μαυροβούνιο: Διχάζει η πρόταση Krivokapić για τους υποψήφιους Υπουργούς

Μαυροβούνιο: Διχάζει η πρόταση Krivokapić για τους υποψήφιους Υπουργούς

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić παρουσίασε στους ηγέτες των τριών κυβερνητικών συνασπισμών τις προτάσεις του για τις υπουργικές θέσεις. Παραδόξως, διόρισε τον Dritan Abazović ως Υπουργό Άμυνας. Οι ηγέτες των άλλων δύο συνασπισμών θα εκφράσουν τη γνώμη τους

Υποψήφιοι Υπουργοί:

Nikola Terzić – Υπουργείο Εσωτερικών

Đorđe Radulović – Υπουργός Εξωτερικών

Milojko Spajić – Υπουργείο Οικονομικών και Κοινωνικής Πρόνοιας

Vesna Bratić – Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Jelena Borovinić Bojović – Υπουργείο Υγείας

Jakov Milatović – Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης

Mladen Bojanić – Υπουργείο Επενδύσεων Κεφαλαίου

Tamara Srzentić – Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, Ψηφιακής Κοινωνίας και Μέσων

Ratko Mitrović – Υπουργείο Περιβάλλοντος

Aleksandar Stijović – Υπουργείο Γεωργίας, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων

Vladimir Leposavić – Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων

Ωστόσο, λίγο μετά την πρόταση του Krivokapić, ορισμένοι ηγέτες των κομμάτων συνασπισμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιλογές του εντολοδόχου πρωθυπουργού.

Ο Abazović εξέφρασε την έκπληξή του από το γεγονός διορίστηκε υπουργός Άμυνας, καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Zdravko Krivokapić δεν είχε καμία «ειδική υποχρέωση» απέναντί ​​του ή στο συνασπισμό «Άσπρο και Μαύρο».

«Δε θα σταθώ εμπόδιο αν κάποιος αμφισβητήσει την επιλογή μου. Είμαι εξίσου σύμφωνος με τις δύο εναλλακτικές επιλογές», δήλωσε ο Abazović μετά τη συνάντησή του με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Zdravko Krivokapić.

Όπως είπε, προσωπικά είχε μερικές ενστάσεις σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι αρχές, αλλά παρόλα αυτά υποστήριζε τον Krivokapić.

Οι αντιδράσεις των ηγετών του Δημοκρατικού Μετώπου σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης που πρότεινε ο Krivokapić ήταν κυρίως θετικές, ενώ η πιο έντονη κριτική προήλθε από τον Nebojša Medojević, ηγέτη του Κινήματος για Αλλαγές. Δήλωσε ότι η προτεινόμενη κυβέρνηση περιελάμβανε περισσότερα μέλη από το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Milo Đukanović (DPS) σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση του Duško Marković.

«Πρόκειται για μια αυταρχική, θεοκρατική, αντιδημοκρατική και αντι-μεταρρυθμιστική, αντι-ευρωπαϊκή και αντι-πολιτική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια ιστορική απάτη των ψηφοφόρων που ψήφισαν για αλλαγές», αξιολόγησε ο Medojević. /ibna