Ελλάδα: Σε καραντίνα από το Σάββατο όλη η χώρα

Ελλάδα: Σε καραντίνα από το Σάββατο όλη η χώρα

Σε ισχύ τίθονται από τις 06:00 (τοπική ώρα) το πρωί του Σαββάτου έως τις 30 Νοεμβρίου τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, που χτυπά με ιδιαίτερη ένταση την Ελλάδα, καθώς καταγράφει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η χώρα μπαίνει σε γενική καραντίνα για τρεις εβδομάδες αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Η διαφορά των νέων περιοριστικών μέτρων με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην έναρξη της πανδημίας την Άνοιξη του 2020, έχει να κάνει με την δημόσια εκπαίδευση, καθώς ανοιχτή θα παραμείνει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικά, νηπιαγωγεία βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και όλες οι βαθμίδες της ειδικής αγωγής. Τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα ξενοδοχεία, τα supermarket και τα φαρμακεία θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά.

Αναφορικά με την κυκλοφορία εκτός σπιτιού, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά μέσω αποστολής SMS, κατά το πρότυπο που υπήρχε και κατά την καραντίνα της άνοιξης.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα των 37 δισ. ώστε να στηριχθούν όπως είπε οι ευάλωτοι.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας την Πέμπτης καθώς ανακοινώθηκαν 2.917 νέες διαγνώσεις μολυσμένων από τον COVID-19 που είναι νέο ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ ρεκόρ καταγράφηκε και στους ημερήσιους θανάτους με 29.  Στους 187 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, αριθμός ρεκόρ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 49.807,  ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 702 θάνατοι./ibna