Τουρκία: 1,5 εκατομμύριο οικιστικές μονάδες θα κατασκευαστούν στη Σμύρνη για τους σεισμόπληκτους

Τουρκία: 1,5 εκατομμύριο οικιστικές μονάδες θα κατασκευαστούν στη Σμύρνη για τους σεισμόπληκτους

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε την Πέμπτη τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή τουλάχιστον 1,5 εκατ. οικιστικών μονάδων στην επαρχία της Σμύρνης για τα επόμενα 5 χρόνια

Μιλώντας στη συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ), ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει σήμερα 1.000 μονάδες προκατασκευασμένων κοντέινερ για να στεγάσει προσωρινά τα θύματα του σεισμού της περασμένης εβδομάδας.

«Θα εγκαταστήσουμε τους πολίτες μας σε αυτά τα κοντέινερ, ενώ αρχίζει η κατασκευή κατοικιών που θα αντικαθιστά τις κατοικίες που καταστράφηκαν», δήλωσε ο Erdogan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται επί του παρόντος από το υπουργείο Αστικοποίησης και Περιβάλλοντος της Τουρκίας, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με τα θεμέλια των κτηρίων. Είναι απαραίτητες οι έρευνες για τα θεμέλια [στην περιοχή]».

Η κυβέρνηση στοχεύει να διαθέσει περισσότερες περιοχές για την επέκταση κατοικιών στη Σμύρνη, με τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια οικιστικές μονάδες να κατασκευαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια, εξήγησε ο Erdogan.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να προετοιμάσουμε τη χώρα μας για φυσικές καταστροφές, και ειδικά σεισμούς», τόνισε./ibna