Μαυροβούνιο: Ανακοίνωση των προτάσεων Krivokapić για τις υπουργικές θέσεις στους εταίρους συνασπισμού προσεχώς

Μαυροβούνιο: Ανακοίνωση των προτάσεων Krivokapić για τις υπουργικές θέσεις στους εταίρους συνασπισμού προσεχώς

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić ανακοίνωσε ότι ο κατάλογος των υποψηφίων για τις θέσεις των Υπουργών στη νέα κυβέρνηση εμπειρογνωμόνων θα παραδοθεί σήμερα στα κόμματα που αποτελούν τους τρεις νικητήριους συνασπισμούς, μετά τις εκλογές στις 30 Αυγούστου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Pobjeda, απέφυγε να σχολιάσει τα ονόματα που θα απάρτιζαν τη λίστα, τονίζοντας ότι χθες δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με όλους τους πιθανούς υποψηφίους.

«Πραγματοποιώ συνεντεύξεις με άτομα που πέρασαν τον πρώτο γύρο και τώρα προχώρησαν στον τελικό γύρο. Μερικοί από αυτούς είναι στο εξωτερικό και, λόγω της διαφοράς ώρας, προγραμματίζεται συνάντηση μέσω Skype αργά το απόγευμα. Επομένως, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δεν θα αποκαλύψω τα ονόματα», είπε ο Krivokapić.

Ωστόσο, προβλέψεις σχετικά με τα ονόματα των πιθανών μελλοντικών υπουργών κάνουν ήδη το γύρω των ΜΜΕ στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθηγήτρια Vesna Bratić φημολογείται για τη θέση της Υπουργού Παιδείας, ενώ οι Δρ Vladimir Dobričanin , Δρ Jelena Borovinić-Bojović και Δρ Vuk Kadić αναφέρεται ότι μάχονται για τη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο Vladimir Leposavić, νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, αναφέρεται ως υποψήφιος για Υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο Vladislav Vlahović, συνταξιούχος συνταγματάρχης, φημολογείται για τη θέση του Υπουργού Άμυνας. Ο Andrija Jovićević λέγεται ότι είναι υποψήφιος για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Milojko Spaić φημολογείται για Υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα ορισμένα κόμματα, κυρίως το Δημοκρατικό Μέτωπο, να μη συμφωνήσουν με την πρότασή του, ο Krivokapić τόνισε ότι θα πρέπει να υποβάλουν σαφή αποδεικτικά στοιχεία για όλους τους ισχυρισμούς που ενδέχεται να κάνουν σχετικά με τους προτεινόμενους υποψηφίους.

«Θα διαθέσω τον κατάλογο των υποψηφίων με τις βιογραφίες τους σε όλα τα κόμματα. Τα κόμματα μπορούν να επιμείνουν σε νέες λύσεις μόνο εάν έχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μια κάποιο εγκληματίες, εμπλέκονται σε διεφθαρμένες δραστηριότητες και ούτω καθ’ εξής», διευκρίνισε ο Krivokapić. /ibna