Κοσσυφοπέδιο: Παραιτήθηκε ο Thaçi μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου από το Ειδικό Δικαστήριο

Κοσσυφοπέδιο: Παραιτήθηκε ο Thaçi μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου από το Ειδικό Δικαστήριο

Ο Πρόεδρος Hashim Thaçi ανακοίνωσε ότι το Ειδικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο εναντίον του δηλώνοντας την παραίτηση του.

«Πριν από λίγα λεπτά, πληροφορήθηκα από αρμόδια άτομα ότι ο δικαστής επιβεβαίωσε επίσημα το κατηγορητήριο εναντίον μου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaçi μπροστά στα ΜΜΕ.

Είπε ότι αυτές δεν είναι εύκολες στιγμές για αυτόν και την οικογένειά του.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα, ο Θάτσι είπε ότι είχε ειδοποιηθεί επίσημα για την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου. Είπε ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου, καθώς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, καθώς είναι επικεφαλής του κράτους του Κοσσυφοπεδίου.

Στο τέλος της ομιλίας του, είπε ότι πιστεύει ότι από αυτή τη διαδικασία της αντιμετώπισης της δικαιοσύνης «θα βγούμε λευκοί».

Σήμερα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας VV, Rexhep Selimi, αναχώρησε για τη Χάγη καθώς το κατηγορητήριο επιβεβαιώθηκε επίσης από το Ειδικό Δικαστήριο για εγγκλήματα από τη συμμετοχή του στον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, ενώ χθες, ο πρώην Πρόεδρος της Εθνουνέλευσης, Jakup Krasniqi ταξίδεψε στη Χάγη./ibna