Κοσσυφοπέδιο: Στη Χάγη μεταβαίνει ο R. Selimi μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου εναντίον του

Κοσσυφοπέδιο: Στη Χάγη μεταβαίνει ο R. Selimi μετά την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου εναντίον του

Το ειδικό δικαστήριο της Χάγης επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο εναντίον του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος αυτοδιάθεσης Vetëvendosje και πρώην μέλους του KLA, Rexhep Selimi. Αυτό το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Selimi, ενημερώνοντας ότι θα ταξιδέψει αύριο στη Χάγη.

«Νιώθω υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι θα ταξιδέψω αύριο στη Χάγη (Ολλανδία) για να αντιμετωπίσω αυτήν την πρόκληση που έχει τεθεί ενώπιον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA)» είπε ο Selimi σε δημοσίευση του στο Facebook.

Όπως είπε πηγαίνει στη Χάγη «με το κεφάλι ψηλά», αλλά ότι θα επιστρέψει με ψηλά το κεφάλι «επειδή ήταν, είναι και θα είναι στρατιώτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, για τον οποίο είναι έτοιμος να κάνει το καλύτερο δυνατό».

Ο Rexhep Selimi επιβεβαίωσε στις 10 Νοεμβρίου 2019 ότι είχε εκδοθεί κλήση από το Ειδικό Δικαστήριο για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και ότι είχε κληθεί ως ύποπτος.

Σήμερα, η Ειδική Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου, με την υποστήριξη της EULEX και της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποίησε επιχείρηση στο σπίτι του πρώην Προέδρου της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Jakup Krasniqi, κάποτε μια από τις βασικές προσωπικότητες του KLA.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες διαβεβαιώσεις από τη Χάγη, άτομα κοντά στο Jakup Krasniqi, καθώς και ο δικηγόρος του επιβεβαίωσαν στα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα ότι ο Krasniqi συνελήφθη και ότι έφυγε για τη Χάγη, υποδεικνύοντας ότι το κατηγορητήριο εναντίον του έχει ήδη επιβεβαιωθεί./ibna