Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την Αμερικανική διοίκηση, δήλωσε ο Csavusoglu

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την Αμερικανική διοίκηση, δήλωσε ο Csavusoglu

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δήλωσε ότι, «Όποιον και να εκλέξει ο αμερικανικός λαός εμείς σαν Τουρκία είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την αμερικανική διοίκηση».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Kriter ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας αξιολόγησε τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις οποίες αναμετρούνται ο νυν Πρόεδρος Donald Trump και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα, «Ποιανού η εκλογή θα δημιουργούσε πιο θετική εικόνα κυρίως από την άποψη των Τουρκοαμερικανικών σχέσεων;» ο Cavusoglu απάντησε, ότι «Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα περιβάλλον που η αμερικανική κοινωνία θα είναι διαιρεμένη ίσως όσο ποτέ άλλοτε, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, των επιδράσεων αυτής πάνω στην οικονομία και των συζητήσεων σχετικά με τον ρατσισμό. Για το λόγω αυτό δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να κάνουμε προβλέψεις από τώρα σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν τίθεται θέμα επίσης να εκφέρουμε οποιαδήποτε προσμονή σχετικά με τη μια ή την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή ανήκει μόνο στον αμερικανικό λαό και όλοι πρέπει να το σεβαστούν αυτό. Με άλλα λόγια όποιον και να διαλέξει ο αμερικανικός λαός εμείς ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στενή συνεργασία με την αμερικανική διοίκηση».

Αφού τόνισε πως θα συνεχίσουν να αντιτίθενται δριμύτατα στις προσπάθειες των Αμερικανών πολιτικών με πρώτον τον Biden να κάνουν τις συζητήσεις εσωτερικής πολιτικής στην Τουρκία εργαλείο κατά τη διάρκεια εκλογικής καμπάνιας Cavusoglu σημείωσε ότι, «η χώρα στο παρελθόν συνεργάστηκε στενά και με τις ρεπουμπλικανικές και με τις δημοκρατικές κυβερνήσεις στο πνεύμα της συμμαχίας με αρμονικό τρόπο. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως οι βαθιά ριζωμένες σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ανεξάρτητα από την πολιτική ταυτότητα του Αμερικανού Προέδρου»./ibna