Τουρκία: Κλείνουν εστιατόρια, κινηματογράφοι και άλλοι εσωτερικοί χώροι από τις 22:00 της Τετάρτης

Τουρκία: Κλείνουν εστιατόρια, κινηματογράφοι και άλλοι εσωτερικοί χώροι από τις 22:00 της Τετάρτης

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το προεδρικό υπουργικό συμβούλιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, οι κλειστές εγκαταστάσεις, όπως κινηματογράφοι και εστιατόρια, θα κλείσουν στις 22:00 (τοπική ώρα) σε ολόκληρη την Τουρκία από την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε ότι οι περιπτώσεις COVID-19 αυξήθηκαν πρόσφατα και η απόφαση ελήφθη μετά από προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον COVID-19 και κατόπιν εντολής του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan σε μια προσπάθεια διασφάλισης της ασφάλειας της δημόσιας υγείας και της τάξης.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που είναι υποχρεωμένες να κλείσουν στις 22:00 είναι εμπορικά κέντρα, μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρκα, αγορές, εστιατόρια, καφετέριες, κουρεία, αθλητικά κέντρα, διαδικτυακές καφετέριες, θέατρα, κινηματογράφοι και αίθουσες συναυλιών και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περισσότερες από 382.000 περιπτώσεις COVID-19 και σχεδόν 329.000 από τους ασθενείς έχουν αναρρώσει από τον ιό που έχει προκαλέσει 10.481 θανάτους στη χώρα, ενώ πάνω από 14,4 εκατομμύρια δοκιμές έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία./ibna