Κύπρος: Σε εξέλιξη η συνάντηση Αναστασιάδη-Tatar στην οικεία της Spehar

Κύπρος: Σε εξέλιξη η συνάντηση Αναστασιάδη-Tatar στην οικεία της Spehar

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7:15 το βράδυ της Τρίτης η πρώτη, άτυπη, συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ersin Tatar.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Elizabeth Spehar, στον υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρώτος έφτασε στον χώρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ λίγο αργότερα αφίχθηκε και ο Ersin Tatar. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε η Elizabeth Spehar.

Αναστασιάδης και Tatar θα έχουν στην αρχή σύντομη συνάντηση με τη συμμετοχή και της Spehar και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε κατ` ιδίαν συνάντηση, ενώ ενδέχεται πριν την αναχώρησή τους να ενημερώσουν την Spehar για τα διαμειφθέντα κατά την κατ` ιδίαν συνομιλία τους. Μετά τη συνάντηση ενδέχεται να εκδοθεί ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έχει δηλώσει αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταφέρει στον κ. Tatar την ισχυρή του πολιτική βούληση να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.

Είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει μεταξύ άλλων και το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και του σεβασμού των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών./ibna