Βουλγαρία: Αυξήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο Borissov

Βουλγαρία: Αυξήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανακοίνωσε ο Borissov

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov ανακοίνωσε ότι εγγυάται ότι το κράτος θα έχει χρήματα ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά. Στο κοινωνικό προφίλ του στο Facebook, ο Borissov είπε ότι είχε δώσει εντολή στην υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Denitsa Sacheva και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Tomislav Donchev, να τροποποιήσουν, μαζί με τον εταίρο του συνασπισμού Ενωμένοι Πατριώτες, τον προϋπολογισμό μεταξύ Α’ και Β’ ανάγνωσης

Το 2021, οι γιατροί θα λαμβάνουν επιπλέον 300 ευρώ το μήνα, οι νοσοκόμες 180 ευρώ και το βοηθητικό ιατρικό 60 €. Το μέτρο συμπεριλαμβάνει 50.000 άτομα και θα κοστίσει περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ. Οι μισθοί των υπαλλήλων του ΥΠΕΣ αυξάνονται κατά 15%, με την διάθεση ακόμα 118 εκατομμυρίων ευρώ. Περισσότερα από 73 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για ην αύξηση των παροχών για τα παιδιά.

«Παλεύουμε για τον λαό για να βγάλει τη χώρα από την υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι χρειάζονται υποστήριξη. Και ειδικά όλοι οι Βούλγαροι που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά του ιού. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε πίσω τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βουλευτές του GERB και των “Ενωμένων Πατριωτών” θα εισαγάγουν τροπολογίες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ανάγνωσης του νόμου περί κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει:

-237 εκατομμύρια λέβα για συμπλήρωμα στους μισθούς των ιατρών. Από την 1η Ιανουαρίου έως το τέλος του 2021, οι γιατροί θα λάβουν επιπλέον 600 λέβα στους μισθούς τους, οι νοσηλευτές  360 λέβα και το βοηθητικό προσωπικό 120 λέβα. Το μέτρο θα επηρεάσει σχεδόν 50.000 γιατρούς και ιατρικό προσωπικό.

-15% αύξηση των μισθών των υπαλλήλων στο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό θα κοστίσει 231 εκατομμύρια λέβα και θα καλύψει 48.000 άτομα.

-Επιπλέον 143 εκατομμύρια λέβα για μείωση του κριτηρίου εισοδήματος για παροχές στα παιδιά. Με αυτό το μέτρο θα υποστηρίξουμε 710 χιλιάδες παιδιά.

Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε μέτρα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» αναφέρει ο Boyko Borissov στην ανάρτηση του στο Facebook./ibna