Κοσσυφοπέδιο: Η Haradinaj ζήτησε τη συμμετοχή της Merkel για τις θεωρήσεις και τον διάλογο

Κοσσυφοπέδιο: Η Haradinaj ζήτησε τη συμμετοχή της Merkel για τις θεωρήσεις και τον διάλογο

Η Υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου, Meliza Haradinaj-Stublla, συζήτησε σήμερα στο Βερολίνο με την Christina Beinhoof, από το γραφείο της καγκελάριου Merkel, την απελευθέρωση της βίζας για το Κοσσυφοπέδιο και τον διάλογο με τη Σερβία.

Η Haradinaj-Stublla έγραψε στο Facebook ότι στη συνάντηση με την Πρώτη Αναπληρωτή Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, ζήτησε την άμεση συμμετοχή της καγκελάριου Angela Merkel για τη βίζα και το διάλογο.

«Είχαμε μια σε βάθος συζητήσεις για δύο στρατηγικά θέματα για το Κοσσυφοπέδιο: την απελευθέρωση των θεωρήσεων και τον διάλογο με τη Σερβία, επιδιώκοντας για άλλη μια φορά τον ενεργό ρόλο της καγκελάριου Merkel ώστε να δώσει την απαραίτητη στρατηγική κατεύθυνση στον επίλογό τους. «Το κεκτημένο δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να επισημοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και ο διάλογος με τη Σερβία δεν έχει άλλο επίλογο εκτός από την αμοιβαία αναγνώριση εντός των υφιστάμενων συνόρων, και σύμφωνα με την τρέχουσα συνταγματική τάξη, ως μη διαπραγματεύσιμες αρχές», έγραψε η Haradinaji-Stublla./ibna