Τουρκία: Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εξήλθε από το νοσοκομείο μετά από 10ήμερη θεραπεία για COVID-19

Τουρκία: Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εξήλθε από το νοσοκομείο μετά από 10ήμερη θεραπεία για COVID-19

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου παρέμεινε για 10ήμερη θεραπεία από κορωνοϊό, ενώ θα παραμείνει στο σπίτι για καραντίνα 4 ημερών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από το νοσοκομείο, ο Ekrem Imamoglu είπε ότι θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι για τέσσερις ακόμη ημέρες.

Είπε ότι έχουν σχηματιστεί αντισώματα στο αίμα του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί και περιμένουν το αποτέλεσμα της δοκιμής PCR.

Κάλεσε τους ανθρώπους να συμμορφωθούν με τους κανόνες για της χρήσης μάσκας, τη διατήρηση της απόστασης και της υγιεινής.

Ο Imamoglu είπε ότι θα επισκεφθεί την επαρχία Σμύρνης που έχει πληγεί από τον σεισμό αφού τελειώσουν οι ημέρες της καραντίνας του και ζήτησε το έλεος του Αλλάχ στα θύματα.

Την Δευτέρα, η Τουρκία κατέγραψε 2,302 νέους ασθενείς με COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 379,775, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 76 και έφτασε τις 10.402./ibna