Σερβία: «Ο Biden θα επαναφέρει το status quo στην περιοχή των Βαλκανίων αν εκλεγεί» δήλωσε ο Grenell σε Σέρβους των ΗΠΑ

Σερβία: «Ο Biden θα επαναφέρει το status quo στην περιοχή των Βαλκανίων αν εκλεγεί» δήλωσε ο Grenell σε Σέρβους των ΗΠΑ

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Trump για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα Richard Grenell, συναντήθηκε με εκπροσώπους της σερβο-αμερικανικής κοινότητας την Κυριακή, αυτή τη φορά στο Pittsburgh, όπου δήλωσε ότι η νίκη του Joe Biden στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα επιστρέψει ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων στο προηγούμενο status quo.

Ο Grenell ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Joe Biden, τι έκανε στα Βαλκάνια και πόσο αγνόησε τους Σέρβους και τη Σερβία, στην ομιλία που διοργάνωσαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Σέρβοι για τον Trump 2020», η οποία διοργανώθηκε στην Πενσυλβάνια.

«Εάν ο Biden κερδίσει, δεν θα υπάρχει πρόοδος» είπε ο Grenell στη συγκέντρωση για την υποστήριξη του Donald Trump, όπου μίλησε για όλα όσα έκανε ο Trump και το τι θέλει να επιτύχει στη Σερβία.

Εξ ονόματος της πρωτοβουλίας με επικεφαλής την καθηγήτρια Olga Ravasi, ο Grenell παρουσιάστηκε στην έναρξη της συνάντησης από την Stefani Lalic Adams, κόρη του Niko Lalic, έναν από τους ήρωες της αποστολής Halyard για τη διάσωση Αμερικανών πιλότων στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, και τη δικηγόρο Redia Filipovic.

Ο Grenell, πρόσθεσε, ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με εκείνους που ήταν παρόντες μετά την παρουσίαση και ήταν σε πολύ καλή διάθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν ήταν ο Mark Zatezalo, μέλος του κοινοβουλίου της ομοσπονδιακής πολιτείας της Βιρτζίνια, και η Valerie Gaidos, μέλος του κοινοβουλίου της ομοσπονδιακής πολιτείας της Πενσυλβανίας.

Το Σάββατο, η Ravasi διοργάνωσε συγκεντρώσεις υπέρ του Trump στο Wisconsin και του Σικάγο και του τελευταίου στο Milwaukee. Ο Grenell συναντήθηκε με τη σερβική κοινότητα στη μεγαλύτερη πόλη του Wisconsin και παρακολούθησε τη λειτουργία στο ναό του Αγίου Σάββα./ibna