Ελλάδα: Δυο νεκροί και 8 τραυματίες στη Σάμο από τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ

Ελλάδα: Δυο νεκροί και 8 τραυματίες στη Σάμο από τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ

Δυο νεκρούς και 8 τραυματίες άφησε ο ισχυρός σεισμός 6,7 ρίχτερ που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο και είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου, ενώ έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές.

Ο ισχυρός σεισμός, που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο, είχε μεγάλη διάρκεια προκαλώντας υλικές ζημιές στο νησί της Σάμου, με καταρρεύσεις παλιών κτηρίων αλλά και ζημιές σε πιο νέες κατασκευές.

Δυστυχώς, αρκετή ώρα μετά τον κύριο σεισμό, δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καταπλακώθηκαν από τοιχίο στο Βαθύ της Σάμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κατάγματα, από τους οποίους ένα παιδί 14 ετών μεταφέρθηκε με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, καθώς είναι πολυτραυματίας και χρειάζεται εντατική φροντίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον 14χρονο μεταφέρθηκε και μια 60χρονη γυναίκα.

Μεγάλη καταστροφή υπέστη η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι καθώς κατέρρευσε τμήμα του ναού.

Μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκαν συνολικά 84 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να φτάνει στα 5,1 Ρίχτερ.

Η είδηση για τα δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο, που καταπλακώθηκαν από τοιχίο μετά τον σεισμό, συγκλόνισε την Ελλάδα, απλούς πολίτες και πολιτικούς να εκφράζουν τη λύπη τους για το τραγικό συμβάν.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με ανάρτηση της στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα. Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού» έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες τους μέσω Twitter.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα πρωτίστως για την κοινωνία της Σάμου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δυστυχώς, ο σεισμός που έγινε αισθητός νωρίς το μεσημέρι σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, αποδείχθηκε φονικός. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τα λόγια αυτές τις ώρες είναι φτωχά»./ibna