Ελλάδα: Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Ελλάδα: Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε τηλεοπτική του δήλωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει σχέδιο ενός μηνός ενώ άφησε 8 μήνες χωρίς να χτίσει καμία άμυνα στην πανδημία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τόνισε ότι «απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης, όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα».

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτή τη κατάσταση», συνέχισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός. Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί. Και αυτό γιατί άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στη πανδημία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τόνισε τα λάθη και της αστοχίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο. Δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή. Άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη. Μόνους απέναντι στο συνωστισμό στα λεωφορεία και στο Μετρό. Μόνους απέναντι στα διαγνωστικά τεστ που δεν συνταγογραφούνται. Μόνους στα μέσα προστασίας και στις μάσκες που έγιναν ανέκδοτο για τα παιδιά μας στα σχολεία, που άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη».

Όπως τόνισε «Η μόνη του έγνοια αυτούς τους οκτώ μήνες, δεν ήταν η πανδημία. Αλλά να ψηφίζει νομοσχέδια για τη πτώχευση των πολιτών και τη ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας τους. Και να προωθεί διατάξεις που καταργούν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα».

Σε δραματικό ύφος ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε λέγοντας ότι, «οι μέρες που έρχονται όμως, θα είναι δραματικές. Τα νοσοκομεία μας ήδη ασφυκτιούν από το βάρος. Οι αυξημένες ανάγκες για ΜΕΘ ήδη καλύπτονται με δυσκολία. Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται, έχει τις τελευταίες μέρες τριπλασιαστεί».

Ως μοναδικό υπεύθυνο κατονόμασε τον Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι, «η ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια των τελευταίων μηνών ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη και στη κυβέρνησή του».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προέτρεψε την Κυβέρνηση «έστω και τώρα, έστω και στο και πέντε, οφείλει να αφήσει τη προπαγάνδα και πάρει ουσιαστικά μέτρα:

-Να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.

-Να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

-Να προχωρήσει σε Μαζική συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ.

-Να εντάξει άμεσα στα δρομολόγια τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια.

-Να λάβει ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, αντί να κοκορεύεται χωρίς ντροπή, ότι είναι δικό του το μαξιλάρι».

Καταλήγοντας στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα. Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα. Και να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά και της ζωής με αξιοπρέπεια».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι τόσο το άγχος του κ. Τσίπρα που έκανε δήλωση πριν καν ακούσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού! Εκτός από πρωτοφανές, θα ήταν και φαιδρό, αν δεν αφορούσε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μόνος στο κομματικό του σπίτι, δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Οι πολίτες ενωμένοι, με υπευθυνότητα,  θα ακούσουν ξανά τις οδηγίες των ειδικών και θα ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, την κρίση./ibna