Μαυροβούνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος

Μαυροβούνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος

Ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας απεβίωσε σήμερα το πρωί στην ηλικία των 83 ετών, λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε επισήμως.

«Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, στις 8.20 στο Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου, μετά την τελετή λήψης του Ιερού Μυστηρίου της Κοινωνίας, ο Αξιότιμος Αρχιεπίσκοπος του Cetinje, Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και Εξάρχης του Ιερού Θρόνου του Peć Αμφιλόχιος, αναπαύθηκε εν Χριστώ», ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Η επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής στο κλινικό κέντρο του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα, Δρ Jelena Borovinić-Bojović, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι η κατάσταση του κ. Αμφιλόχιου «επιδεινώθηκε απότομα» λόγω της ανάπτυξης πνευμονοδιαστολής, ως συνέπεια της διπλής πνευμονίας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, στον οποίο ο Μητροπολίτης βρισκόταν αρνητικός για 10 ημέρες.

Ο κ. Αμφιλόχιος βρέθηκε θετικός στον ιό, και μετά εμφάνισε πνευμονία. Υποβλήθηκε σε θεραπεία με Remdesivir και παρέμεινε υπό 24ωρη παρακολούθηση. Την Παρασκευή το πρωί, η υγεία του επιδεινώθηκε δραστικά και τελικά έφυγε από τη ζωή.

Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίος περιέγραψε τη σημερινή ως μια από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της Εκκλησίας.

«Αυτή είναι μια από τις πιο λυπηρές μέρες για την Εκκλησία μας. Μεγάλη απώλεια και μεγάλη θλίψη. Χάσαμε έναν καλό άνθρωπο και έναν εξαιρετικό θεολόγο. Είθε ο Θεός να του δώσει αιώνια ευδαιμονία. Στερούμαστε μεγάλων προσωπικοτήτων», δήλωσε ο Ειρηναίος.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του κ. Αμφιλόχιου θα ανακοινωθούν σύντομα στο κοινό. /ibna