Β-Ε: Η αποστολή του ΟΑΣΕ πραγματοποίησε διαδικτυακή έκθεση IT και Cybersecurity Fair

Β-Ε: Η αποστολή του ΟΑΣΕ πραγματοποίησε διαδικτυακή έκθεση IT και Cybersecurity Fair

Η αποστολή του ΟΑΣΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Β-Ε) διοργάνωσε την Πέμπτη μια εξειδικευμένη έκθεση πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας που επικεντρώθηκε στην ασφάλεια και τα τρωτά σημεία των συστημάτων ΤΠΕ και στόχευε στην παροχή μιας πλατφόρμας για τη δικτύωση μεταξύ εκπροσώπων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Η Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, συγκέντρωσε σχετικούς εμπειρογνώμονες από κυβερνητικά ιδρύματα, τον ιδιωτικό τομέα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη νεολαία.

Η εκδήλωση, όπως ανέφερε η αποστολή του ΟΑΣΕ στη Β-Ε στο σχετικό δελτίο τύπου, σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν με σχετικούς εμπειρογνώμονες για τη νεολαία και να τους εκπαιδεύσουν και να τους χρησιμοποιήσουν. Αποσκοπούσε επίσης στη βελτίωση της διοργανικής συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Η Αποστολή του ΟΑΣΕ στη Β-Ε δεσμεύεται να υποστηρίξει τη χώρα στην αντιμετώπιση και την οικοδόμηση ανθεκτικότητας στις σύνθετες προκλήσεις και απειλές που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή έκθεση θα ενισχύσει τη συνεργασία σε προτεραιότητες και τρόπους από κοινού εμπλοκής», δήλωσε η Kathleen Kavalec, επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ. «Αυτή η έκθεση είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους ειδικούς μας να μοιραστούν τις απόψεις, τις ιδέες και τις ανησυχίες τους. Σε ένα πεδίο τόσο γρήγορο όσο αυτό, η συμμετοχή των νέων με κίνητρα – των ηγετών του μέλλοντος – είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε.

Η Irina Rizmal, ανώτερος συνεργάτης για τις πολιτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο PricewaterhouseCoopers Serbia δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία διαφορετικών παραγόντων για να καταστεί ασφαλής η ταχεία ψηφιοποίηση των κοινωνιών μας. «Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας τομέας στον οποίο κανένας παράγοντας ή τμήμα της κοινωνίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνος του σε όλες τις προκλήσεις. Η διατομεακή συνεργασία, δηλαδή διάφορες μορφές συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα ολόκληρης της κοινωνίας στον κυβερνοχώρο. Εκτός από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτό σημαίνει τη συμμετοχή του ακαδημαϊκού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών και τελικά των ίδιων των πολιτών για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσεγγίσεων στο ζήτημα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», τόνισε η Rizmal.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε εντός του Μήνα Cybersecurity του ΟΑΣΕ, επέτρεψε επίσης τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάσταση και τις εξελίξεις στην κυβερνοασφάλεια./ibna