Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δριμύτατη καταδίκη της επίθεσης με μαχαίρι που έγινε στη Nice

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δριμύτατη καταδίκη της επίθεσης με μαχαίρι που έγινε στη Nice

Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που έγινε σήμερα στην πόλη Nice της Γαλλίας και κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνεται πως η επίθεση που εξαπολύθηκε μέσα στην εκκλησία Notre-Dame de Nice στην ομώνυμη γαλλική πόλη καταδικάζεται δριμύτατα.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους στην επίθεση, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καμία αιτία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου, να νομιμοποιήσει τη βία. Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που διοργάνωσαν σε ιερό χώρο λατρείας αυτή την βάναυση επίθεση στερούνται από θρησκευτικές, ανθρώπινες και ηθικές αξίες».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η Τουρκία, ως μια χώρα η οποία δίνει αγώνα κατά των διαφορετικών μορφών της τρομοκρατίας και χάνει τους πολίτες της εξαιτίας της τρομοκρατίας είναι σε αλληλεγγύη με τον γαλλικό λαό και κυρίως τους κατοίκους της πόλης Νίκαια.

Στην επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Nice στη Γαλλία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι πολλοί τραυματίστηκαν./ibna