Αλβανία: Συγχαρητήρια επιστολή Ruçi για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Αλβανία: Συγχαρητήρια επιστολή Ruçi για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Τουρκία

Με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Αλβανικής Συνέλευσης, Gramoz Ruçi, έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Mustafa Şentop.

«Η ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον μεγάλο πολιτικό, Mustafa Kemal Ataturk, περίπου πριν από έναν αιώνα, στις 29 Οκτωβρίου 1923, ήταν μια ιστορική επιτυχία για την Τουρκία. Ως ο πρώτος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Ataturk έθεσε τα θεμέλια για ένα ανεξάρτητο, κοσμικό, σύγχρονο κράτος και δημιούργησε τις βάσεις για την ανάπτυξη φιλελεύθερων και δημοκρατικών τάσεων στην Τουρκία», δήλωσε ο Ruçi.

«Ο αλβανικός λαός και το αλβανικό κοινοβούλιο χαίρονται για τα επιτεύγματα της φίλης Τουρκίας, του εταίρου της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, και επιθυμούν περαιτέρω πρόοδο στην πορεία της προόδου, της ευημερίας και της δημοκρατίας και χαιρετίζουν την αυξημένη συμβολή στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και πέραν αυτής», είπε ο Ruçi.

Ο Ruçi πρόσθεσε ότι «η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας γιορτάζεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Τουρκία, την Αλβανία, την περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο, στη μάχη με την πανδημία COVID-19. Καθώς είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε, ελπίζουμε και ευχόμαστε οι χώρες μας και οι άλλοι λαοί του πλανήτη να κερδίσουν αυτήν τη δύσκολη μάχη και να επιστρέψουν στην κανονική ζωή».

«Επίσης, χαίρομαι που σημειώνω ότι το κοινοβούλιο της Αλβανίας και η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έχουν ξαναρχίσει και θα συνεχίσουν να εντείνουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους», καταλήγει η συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Συνέλευσης, Gramoz Ruçi./ibna