Βουλγαρία: Η Γενική Μουφτεία καταδίκασε τα δημοσιεύματα του Charlie Hebdo

Βουλγαρία: Η Γενική Μουφτεία καταδίκασε τα δημοσιεύματα του Charlie Hebdo

Η Γενική Μουφτεία της Βουλγαρίας καταδίκασε το τελευταίο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, στο εξώφυλλο του οποίου δημοσιεύεται γελοιογραφία του τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μουφτείας, τονίζεται ότι το Charlie Hebdo είναι σατανικό περιοδικό. Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους έφτασε τον πάτο της αδιαντροπιάς, της αναίδειας, της χυδαιότητας και της μη τήρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας, αναφέρεται στη ανακοίνωση.

«Τα βλέπουμε όλα αυτά χάρη στις ενθαρρυντικές ενέργειες του Προέδρου Macron, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του νεοφασιστικού τρόπου διεξαγωγής πολιτικής και ρητορικής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Μουφτεία, απαράδεκτες είναι όχι μόνο οι γελοιογραφίες του προφήτη, αλλά και αυτές του Erdogan. Τονίζεται ότι το Charlie Hebdo δημοσιεύει γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που «διαχωρίζει τον κόσμο μας». Σύμφωνα με τη Μουφτεία, η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι «στο πλαίσιο της ανθρώπινης ηθικής».

«Η μουσουλμανική πίστη τονίζει και πάλι, ότι η ελευθερία του λόγου και του τύπου πρέπει να εμπίπτει στο πλαίσιο της ανθρώπινης ηθικής και ευθύνης, να μην παραβιάζονται δικαιώματα και ελευθερίες και να μην βλάπτει άλλους. Πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι στα θέματα που καταπατούν την προσωπικότητα, γιατί αυτή είναι η βάση της ανεκτικότητας και της καλής συνύπαρξης μεταξύ των διαφόρων σε μια κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Μουφτείας της Βουλγαρίας./ibna