Βουλγαρία: Έκκληση γιατρών, «Προστάτεψε με, να σε προστατεύσω»

Βουλγαρία: Έκκληση γιατρών, «Προστάτεψε με, να σε προστατεύσω»

Οι γιατροί από τα νοσοκομεία της Βουλγαρικής πρωτεύουσας βγήκαν για δεύτερη φορά έξω από τα ιατρικά ιδρύματα το βράδυ της Τετάρτης  για να καλέσουν την κοινωνία σε αλληλεγγύη στις δύσκολες αυτές στιγμές, καθώς η εξάπλωση του COVID-19 γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 2.087 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν διαγωνστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Με τη δράση τους, γιατροί και ιατρικό προσωπικό ζήτησαν την τήρηση των αντι-επιδημικών μέτρων από όλους τους πολίτες. Λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 , γιατροί από τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, τα νοσοκομεία Pirogov, Αγία Άννα, το Κέντρο Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας και άλλα ιατρικά ιδρύματα στη Σόφια βγήκαν έξω από τα νοσοκομεία.

Οι γιατροί έβγαλαν τα τηλέφωνά τους και, με τους φακούς τους, ανέφεραν ότι, παρά την κούραση τους, εργάζονται για μήνες και κάνουν το καθήκον τους στο όνομα της υγείας.

Οι γιατροί έκτακτης ανάγκης στάθηκαν μπροστά από τα κέντρα με πλακάτ στα οποία είχαν γράψει την έκκληση: “Προστάτεψε με για να σε προστατεύσω.” Οι γιατροί από τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία κρατούσαν στα χέρια τους μια επιγραφή όπου έγραφε «Μαζί ενάντια στον COVID-19».

ΟΙ γιατροί κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν αλληλεγγύη και αμοιβαία βοήθεια και ευθύνη, ακολουθώντας τις συστάσεις για την προσωπική υγιεινή, τους περιορισμούς στην επαφή και την αυστηρή εφαρμογή των προστατευτικών μασκών.

2 760 είναι τα νέα κρούσματα στην Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο σε 9.946 PCR τεστ, ενώ απεβίωσαν 36 ασθενείς. Επιπρόσθετα 2.316 άτομα νοσηλεύονται με 162 από αυτούς βρίσκονται στις ΜΕΘ./ibna