Βουλγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων, έκκληση Borissov για υπευθυνότητα. Θετικός ο Κεντρικός Τραπεζίτης

Βουλγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων, έκκληση Borissov για υπευθυνότητα. Θετικός ο Κεντρικός Τραπεζίτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ενιαία Πύλη Πληροφοριών, το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 2.569 νέα κρούσματα Covid-19, αριθμό ρεκόρ, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 42.701.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.217 άτομα, από τα οποία τα 145 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Χτες καταγράφηκαν 25 θάνατοι, ανεβάζοντας τις απώλειες σε 1.161.

Έκκληση για υπευθυνότητα απεύθυνε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov, ο οποίος είναι θετικός στον COVID-19, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γιατροί, νοσοκόμες και παραϊατρικοί πήγαν ξανά στα νοσοκομεία. Επειδή ο κορωνοϊός επέστρεψε με νέα δύναμη. Ομάδες που σώζουν ζωές απαιτούν να είμαστε υπεύθυνοι. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας» έγραψε ο Borissov.

Συνεχίζοντας ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, σημείωσε: «Ναι, ο ιός είναι ισχυρός. Μας έβαλε σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα πάντα στη χώρα και δεν πρέπει! Αλλά μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι και να αποδυναμώσουμε τη διάδοσή του. Μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να φοράτε μάσκα, να κρατάτε απόσταση, να είστε αυστηροί με την απολύμανση. Και εγκαίρως να αναζητήσουμε τους γιατρούς μας όταν χρειαζόμαστε. Επειδή ξέρουν πώς να μας βοηθήσουν. Επομένως – σκεφτείτε όταν βλέπετε τους γιατρούς μας μπροστά από νοσοκομεία. Εναπόκειται σε εμάς να πάρουμε τον ευκολότερο τρόπο. Αποδείξαμε κάποτε ότι μαζί μπορούμε να το κάνουμε. Ας το κάνουμε ξανά!», καταλήγει το μήνυμα του Boyko Borissov.

Θετικός ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας

Ο Κυβερνήτης της Εθνικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, Dimitar Radev είναι θετικός στον κορωνοϊό. Στις 27 Οκτωβρίου, υποβλήθηκε σε δοκιμή PCR, η οποία αποδείχθηκε θετική, ανακοίνωσε η Βουλγαρική Εθνική Τράπεζα (BNB). Από χθες, ο Radev βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι. Η γενική του κατάσταση είναι καλή και συνεχίζει να εκτελεί τα βασικά του καθήκοντα από απόσταση. Σε ορισμένα επιχειρησιακά ζητήματα, θα ανατεθούν αρμοδιότητες στους αρμόδιους Αναπληρωτές Διοικητές κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Το κοινό και η ομάδα της BNB θα ενημερωθούν εγκαίρως για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του, ανέφερε η δήλωση./ibna