Β-Ε: Επιστρέφουν οι πτήσεις της Ryanair στο Αεροδρόμιο της Banja Luka

Β-Ε: Επιστρέφουν οι πτήσεις της Ryanair στο Αεροδρόμιο της Banja Luka

Η αεροπορική εταιρεία “Ryanair” ανακοίνωσε ότι το πρώτο αεροπλάνο της απογειώθηκε χθες το βράδυ στη νέα γραμμή Gothenburg-Banja Luka-Gothenburg.

“Με αυτήν την διαφημιστική πτήση, η εταιρεία Ryanair ασκεί επίσης δράση επί των τιμών των εισιτηρίων”, ανακοινώθηκε από τη Ryanair.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστου δήλωσε ότι θα πετάει δύο φορές την εβδομάδα στη γραμμή Banja Luka-Gothenburg, στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος πτήσεων για το τρέχον έτος.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια σε τιμή ευκαιρίας 14,99 ευρώ, διαθέσιμα μόνο μέσω της ιστοσελίδας της Ryanair έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου της Banja Luka, Milan Racic, δήλωσε ότι ανυπομονεί για το νέο πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair και θεωρεί πολύ σημαντική την έναρξη της κυκλοφορίας προς τη Σουηδία.

“Συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία της Ryanair”, δήλωσε ο Racic.

Οι πτήσεις προγραμματίζονται για δύο φορές την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν μπορούν να εισέλθουν στη Σουηδία, η οποία έχει παρατείνει την απαγόρευση εισόδου για πολίτες εκτός ΕΕ έως τις 22 Δεκεμβρίου.

“Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που η Ryanair αποφάσισε να συνεχίσει να επενδύει στο αεροδρόμιο [Gothenburg] Landvetter με μια νέα απευθείας διαδρομή προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και έχει αναγνωρίσει αυτή τη νέα ευκαιρία αγοράς σε μια τόσο δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η επικεφαλής του αεροδρομίου του Gothenburg Anna Stromvall. Οι πτήσεις της Ryanair για τη Banja Luka αναβλήθηκαν έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Σε μια δήλωση από το “Αεροδρόμιο Republika Srpska”, η Banja Luka υπενθύμισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει αρνητικά τη διατήρηση και την ανάπτυξη της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Banja Luka. Ως εκ τούτου, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 654 πτήσεις, σημειώνοντας πτώση 47,17% σε ετήσια βάση, ενώ κατά την ίδια περίοδο μεταφέρθηκαν 32.978 επιβάτες, καταγράφοντας πτώση 50,29%.

Το αεροδρόμιο της Banja Luka ξεκινά το χειμερινό του πρόγραμμα με τις πτήσεις της Air Serbia στη διαδρομή Βελιγράδι-Banja Luka-Βελιγράδι δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) και με τις πτήσεις Gothenburg-Banja Luka-Gothenburg της Ryanair, επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Κυριακή ).

Η ανακοίνωση από το αεροδρόμιο της Banja Luka αναφέρει ότι, ακολουθούμενοι όλες τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι έτοιμοι να διατηρήσουν την υπάρχουσα κίνηση. /ibna