Βουλγαρία: Θετικός στον COVID-19 ο Πρωθυπουργός Borissov

Βουλγαρία: Θετικός στον COVID-19 ο Πρωθυπουργός Borissov

«Μετά από δύο δοκιμές PCR από σήμερα είμαι θετικός με COVID-19» έγραψε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Norissov στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Σε γενικές γραμμές, έχω μια γενική αδιαθεσία, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την κρίση των γιατρών, παραμένω για θεραπεία στο σπίτι. Όλες οι επαφές μου έχουν υποβληθεί σε ελέγχους. Είμαι βέβαιος ότι ακολουθώντας τα μέτρα, θα τα καταφέρουμε μαζί», πρόσθεσε ο Borissov.

Ο Υπουργός Υγείας Konstantin Angelov έχει μπει σε καραντίνα επίσης, καθώς ήταν επαφή του Πρωθυπουργού Borissov, ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως έγραψε η τελευταία του επαφή με τον πρωθυπουργό ήταν την Παρασκευή. Η υπουργός Ενέργειας Temenuzhka Petkova έχει επίσης απομονωθεί.

Η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας της Σόφιας ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ενημερώσει την Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας της Σόφιας και επί του παρόντος διεξάγεται επιδημιολογική έρευνα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας τους εκπροσώπους της αμερικανικής αντιπροσωπείας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία και είχαν συνάντηση μαζί του την Παρασκευή.

Κατονομάστηκαν επίσης υπουργός Ενέργειας Temenuzhka Petkova, ο Υπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Rosen Zhelyazkov, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Georg Georgiev, ο Υπουργός Υγείας Καθ. Kostadin Angelov, ο επικεφαλής κρατικός επιθεωρητής υγείας, καθηγητής Angel Kunchev, η Denitsa. Jeleva – Επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και η Sevdalina Arnaudova από την έδρα του GERB.

Ο Πρωθυπουργός ήλθε σε επαφή με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων Nikolay Nankov, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον COVID-19 από τις 23 Οκτωβρίου.

Όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον Πρωθυπουργό Boyko Borissov τις τελευταίες ημέρες θα τεθούν σε καραντίνα, σύμφωνα με εντολή του Υπουργού Υγείας, διευκρινίζει η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας της Σόφιας.

Προς το παρόν, ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov εκπληρώνει τα καθήκοντά του και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα μέλη του Συμβουλίου Υπουργών, ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου.

Ο πρωθυπουργός έχει μια γενική αδιαθεσία και δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί από έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό, όπως και να ακολουθηθεί η διαδικασία σε περίπτωση σοβαρότερης επιδείνωσης της υγείας του πρωθυπουργού./ibna