Κύπρος: Καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για αυτοδιάλυση του Σώματος

Κύπρος: Καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για αυτοδιάλυση του Σώματος

Με 26 ψήφους υπέρ και 30 ψήφους εναντίον, η Βουλή καταψήφισε την πρόταση για αυτοδιάλυση του Σώματος, με βάση σχέδιο απόφασης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της ανεξάρτητης βουλευτού Άννας Θεολόγου. Εναντίον του Σχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας, της Συνεργασίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων και του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Παράλληλα η Ολομέλεια παρέπεμψε στις αρμόδιες Επιτροπές προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και το ΕΛΑΜ.

Κατά τη διάρκεια, συζητήθηκε το ψήφισμα του Κινήματος Οικολόγων, το οποίο προτείνει παραίτηση της κυβέρνησης, πέραν από της Βουλής, όπου αποφασίστηκε η παραπομπή του ψηφίσματος στην Επιτροπή Νομικών (λόγω επίκλησης συνταγματικών θεμάτων), με διαφωνίες των Οικολόγων και της Άννας Θεολόγου.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ως ο 12ος Πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας τα ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βουλευτών, πλην των βουλευτών του ΕΛΑΜ.

Ταυτόχρονα, κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, έγινε η διαβεβαίωση των νέων βουλευτών, Γιαννάκη Γαβριήλ για το ΑΚΕΛ και της Ρούλας Γεωργιάδη για το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Με ανακοίνωσή του ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη τον κ. Αδάμο Αδάμου, για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Βουλής καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία τους θα είναι αγαστή, μεταξύ άλλων, και για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία./ibna