Τουρκία: Οι ΥΦΥΠΕΞ Onal και Bogdanov συζήτησαν για την κατάσταση σε Συρία και Λιβύη

Τουρκία: Οι ΥΦΥΠΕΞ Onal και Bogdanov συζήτησαν για την κατάσταση σε Συρία και Λιβύη

Οι Υφυπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Sedat Onal και της Ρωσίας Mikhail Bogdanov συζήτησαν για την επίλυση των κρίσεων στη Λιβύη και τη Συρία στην Μόσχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αργά την Πέμπτη.

Κατά τη συνάντηση μεταξύ των δυο αξιωματούχων αναφέρθηκε ότι σημειώθηκε πρόοδος στις ενδο-Λιβυκές πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές διαπραγματεύσεις, όπως ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο.

Οι δύο τους τόνισαν τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των Λίβυων, ο οποίος συνάδει με τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Κατά τη συζήτηση της κατάστασης στη Συρία, τα μέρη επεσήμαναν τη σημασία των περαιτέρω συντονισμένων προσπαθειών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας της Astana, για την παροχή βοήθειας στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης βάσει του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη δέσμευση για τις αρχές της ενότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας», πρόσθεσε η δήλωση./ibna