Ελλάδα: Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα: Στη φυλακή οδηγείται η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Μετά από πεντέμισι χρόνια λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε την απόφαση του Δικαστηρίου για τους 51 καταδικασθέντες στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ότι αναστολή χορηγήθηκε μόνο σε 12 από τους 51 καταδικασθέντες, σε σχεδόν πλήρη αντίθεση με την πρόταση της Εισαγγελέως που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους τους κατηγορουμένους.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου στη φυλακή οδηγούνται όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος Στάθης Μπούκουρας, Μιχάλης Αρβανίτης, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

Η απόφαση για τις αναστολές ήρθε δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ακολούθησαν αγορεύσεις της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία πρότεινε χορήγηση αναστολής σε όλους, πλήν του Γιώργου Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Μέχρι στιγμής τέσσερεις κατηγορούμενοι παραδόθηκαν στην Αστυνομία για να οδηγηθούν στη φυλακή, μεταξύ αυτών δυο πρώην βουλευτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιώργος Γερμενής./ibna