Σερβία: Κλειστά τα στόματα μετά τις συναντήσεις της Brnabic με τους ηγέτες των εν δυνάμει εταίρων στη νέα Κυβέρνηση

Σερβία: Κλειστά τα στόματα μετά τις συναντήσεις της Brnabic με τους ηγέτες των εν δυνάμει εταίρων στη νέα Κυβέρνηση

Λίγες ώρες πριν την Σύνοδο της Προεδρίας του SNS όπου θα επικαιροποιηθεί η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης στη Σερβία, η εντολοδόχος Πρωθυπουργός Ana Brnabić είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ηγέτες των κομμάτων SPS Ivica Dačić, τον συνεργαζόμενο του συνασπισμού Dragan Marković και τον Πρόεδρο του SPAS, Aleksandar Šapić.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα των συζητήσεων ήταν η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό αν το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Aleksandar Vucic θα έχει έναν ή περισσότερους εταίρους στη μελλοντική κυβέρνηση και ποιος θα είναι αυτός.

Η Ana Brnabić νωρίτερα δεν θέλησε να μιλήσει για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης αλλά και τις ενδεχόμενες συνεργασίες, καθώς είπε ότι θα την παρουσιάσει πρώτα στον Πρόεδρο του SNS και στα άλλα μέλη της Προεδρίας του SNS.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ ο Šapić όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα ήταν στην κυβέρνηση απάντησε ότι «Δεν μπορώ να σας το πω ώρα, θα ήταν άδικο γιατί απόψε είναι η σύνοδος της Προεδρίας του SNS, του κόμματος που έχει την απόλυτη πλειοψηφία».

Όπως είπε ο Šapić οι συνομιλίες που είχε με την Brnabić ήταν σύμφωνες με τις συνομιλίες που είχε και με τον Πρόεδρο Aleksandar Vucic.

«Αυτοί (στο SNS) θα λάβουν την απόφασή τους απόψε και μετά μπορούμε να συζητήσουμε εάν το SPAS θα είναι μέρος της κυβέρνησης» είπε ο Šapić.

Υπενθύμισε τη θέση του, που ανέφερε ακόμη και μετά τις εκλογές πως είναι έτοιμος να αποτελέσει μέρος της πλειοψηφίας, εάν συμφωνήσουν σε εθνικά ζητήματα, και ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, και ότι σ’ αυτή την περίπτωση αυτή δεν θα υπάρξει δράμα.

«Τους προηγούμενους τρεις μήνες, ήμουν αρκετά μετριοπαθής, δεν βγήκα με δηλώσεις και εκτιμήσεις επειδή δεν είχα τίποτα νέο να πω και η στάση μου δεν άλλαξε» είπε ο Šapić./ibna