Βουλγαρία: Στο τραπέζι η χρήση μάσκας στους υπαίθριους χώρους. Ρεκόρ με πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Βουλγαρία: Στο τραπέζι η χρήση μάσκας στους υπαίθριους χώρους. Ρεκόρ με πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Από τις 09:00 το πρωί, ο Υπουργός Υγείας Καθ. Kostadin Angelov και ο κρατικός επιθεωρητής υγείας, καθηγητής Angel Kunchev, συζητούν για το αν θα αποφασιστεί οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Το θέμα θα συζητηθεί επίσης σε διαδικτυακή σύνοδο του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων για τις μολυσματικές ασθένειες και την επιδημιολογία.

Ήδη από χθες το βράδυ, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι είχε λάβει πολλές προτάσεις για τη θέσπιση ενός τέτοιου μέτρου – τόσο από οργανώσεις γονέων όσο και από το ιατρικό επάγγελμα.

Πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος ο καθηγητής Asen Baltov, διευθυντής της Pirogov, πρότεινε να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα γραφεία.

Το δικαίωμα στη ζωή είναι πάνω από όλα τα άλλα δικαιώματα. Εισάγουμε έναν ασυμβίβαστο έλεγχο, δήλωσε ο καθηγητής Angelov στα ΜΜΕ στο Blagoevgrad τη Δευτέρα το βράδυ.

Όπως είπε ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας στους υπαίθριους χώρους δεν σημαίνει περιορισμός, κλείσιμο ή περιορισμούς, αλλά ένα μέτρο που στοχεύει να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να διατηρήσει την υγεία των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα, ώστε να υπάρχει κάποιος που να μας θεραπεύει στην πρώτη γραμμή, όλο το εικοσιτετράωρο.

Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 1.000 νέα κρούσματα

Ένα νέο θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με την Εθνική Πύλη Πληροφοριών, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων υπερέβη το ψυχολογικό όριο των 1000 ημερησίως και τη Δευτέρα καταγράφηκαν 1.024 θετικά τεστ από τα συνολικά 4.406 τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν, δηλαδή 23,2%.

Ο αριθμός των νεκρών πλησίασε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ που έγινε στις 12 Οκτωβρίου. Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 22 άτομα πέθαναν, με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 1.000 που μετά τη Δευτέρα είναι 1.008.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 1.562 άτομα, 88 από τα οποία βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 12.366.

Οι πόλεις με τα περισσότερα νέα κρούσματα ήταν η Σόφια με 292 νέα κρούσματα, το Plovdiv με 109 και το Burgas με 63, ενώ θεραπεύτηκαν 210 άτομα./ibna