Βουλγαρία: Τη στήριξη τους στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν Borissov και Merkel

Βουλγαρία: Τη στήριξη τους στην ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν Borissov και Merkel

«Με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel υποστηρίζουμε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στον δρόμο τους προς την ΕΕ», έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boyko Borissov τη δεύτερη ημέρα της τακτικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο ο Borissov τόνισε ότι «η Βουλγαρία θα συνεχίσει να εργάζεται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της από κοινού προεδρίας μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για τη Διαδικασία του Βερολίνου.

Συνεχίζοντας στην ανάρτηση του ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκτιμώ τις προσπάθειες της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ να βρει τις σωστές λύσεις για την προστασία της υγείας όλων των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και της οικονομικής ζωής».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron ο Borissov τόνισε την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο της ΕΕ στον αγώνα κατά της πανδημίας, χωρίς όμως τα κράτη μέλη να στερούνται της δυνατότητας να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις./ibna